Nyheter
Aug 12
alice madness returns

Alice Madness Returns: 5 Galna Hemligheter [Guide]

Alice Madness Returns, en psykologisk skräckplattform, bjuder in spelare till ett mörkt och förvridet Underland. Denna uppföljare till American McGee's Alice döljer många hemligheter och överraskningar. Låt oss dyka ner i galenskapen och avslöja fem av de mest fascinerande hemligheterna som detta spel har att erbjuda.

1. Den dolda teatern

I kapitel 3 finns en gömd teater som lätt kan missas. För att hitta den måste du utforska noga i Queensland-området. Leta efter en liten öppning i väggen som leder till en hemlig passage. Inne i teatern väntar en surrealistisk upplevelse med marionettdockor och skuggor som dansar över scenen. Denna hemliga plats ger en djupare inblick i Alice psyke och spelets teman.

2. Hysteriska kläder

Alice garderob är långt ifrån vanlig. Genom att samla flaskor med "Hysteri" kan du låsa upp unika dräkter som inte bara ändrar Alice utseende, utan också ger henne speciella förmågor. En av de mest eftertraktade är "Siren"-dräkten som ger Alice förmågan att andas under vatten. Det påminner om hur man i vissa överlevnadsspel som 7 Days to Die måste anpassa sin utrustning för att klara olika utmaningar.

3. Minispelet "Radula Rooms"

Gömt i spelet finns ett unikt minispel kallat "Radula Rooms". Dessa rum är utspridda över hela Underland och erbjuder utmanande pussel och plattformssektioner. För att hitta dem måste du vara uppmärksam på små, glödande symboler på väggarna. Att klara dessa rum belönar dig med värdefulla uppgraderingar och ger en välkommen paus från huvudberättelsen.

4. Den hemliga slutscenen

För att låsa upp den sanna slutscenen i Alice Madness Returns måste du samla alla minnen utspridda i spelet. Dessa fragment av Alice förflutna avslöjar inte bara mer om hennes tragiska bakgrund, utan öppnar också upp för en alternativ slutsekvens som kastar nytt ljus över hela berättelsen. Det är en utmaning som kräver noggrann utforskning, men belöningen är väl värd mödan.

5. Dolda Cheshire Cat-citat

Cheshire Cat är känd för sina kryptiska och ofta förvirrande uttalanden. Men visste du att det finns dolda citat från katten gömda i spelets miljöer? Genom att utforska noggrant och interagera med vissa objekt kan du trigga dessa hemliga dialoger. De ger ofta ledtrådar till pussel eller djupare insikter i spelets tematik. Denna nivå av detalj och storytelling påminner om den djupa berättarstrukturen i spel som A Plague Tale: Innocence, där varje detalj bidrar till en rik narrativ upplevelse.

Bonushemlighet: Easter eggs från andra spel

American McGee, skaparen av Alice-serien, har gömt flera referenser till andra spel i Alice Madness Returns. Uppmärksamma spelare kan hitta subtila nods till klassiker som Doom och Quake. Dessa easter eggs är inte bara roliga att upptäcka, utan de visar också på den rika spelhistoria som har influerat skapandet av Alice mörka värld.

Slutsats: En resa genom galenskapen

Alice Madness Returns är ett spel som belönar nyfikna och uppmärksamma spelare. Dessa fem hemligheter är bara toppen av isberget när det gäller vad som finns gömt i spelets förvridna version av Underland. Genom att utforska varje vrå, interagera med miljön och vara uppmärksam på detaljer, kan spelare upptäcka en helt ny dimension av detta psykologiska äventyr.

Precis som Alice kämpar för att förstå sin egen historia och verklighet, inbjuds spelaren att dyka djupare in i spelets gåtor och hemligheter. Det är denna kombination av djup storytelling, kreativ speldesign och dolda överraskningar som gör Alice Madness Returns till en unik upplevelse inom genren för mörka fantasyspel.

Så nästa gång du faller ner i kaninhålet, kom ihåg att det alltid finns mer att upptäcka i Underlands vansinniga värld. Vem vet vilka hemligheter du kommer att avslöja på din nästa resa genom Alice förvrängda sinne?

FAQ

Hur lång tid tar det att slutföra Alice Madness Returns?

Att slutföra huvudberättelsen i Alice Madness Returns tar vanligtvis mellan 14-16 timmar. Om du vill utforska alla hemligheter, samla alla minnen och låsa upp alla dräkter kan det ta uppemot 20-25 timmar.

Finns det någon koppling mellan Alice Madness Returns och den ursprungliga Alice i Underlandet-berättelsen?

Ja, Alice Madness Returns bygger på Lewis Carrolls originalberättelse, men ger den en mörkare och mer psykologisk vridning. Spelet utforskar Alice trauma och mentala tillstånd genom en förvriden version av Underlandet.

Kan man spela Alice Madness Returns på moderna konsoler?

Ursprungligen släpptes Alice Madness Returns för PlayStation 3, Xbox 360 och PC. Tyvärr finns det för närvarande ingen officiell version för moderna konsoler. Spelet är dock tillgängligt via bakåtkompatibilitet på Xbox One och Series X/S, och kan spelas på PC genom digitala plattformar.