Overwatch
May 30

Overwatch: Den populära FPS-esportstiteln från Blizzard

Overwatch är en multiplayer-FPS (förstapersonsskytt) utvecklad och utgiven av Blizzard Entertainment. Spelet lanserades 2016 och har sedan dess blivit en av de mest populära esporttitlarna. Här är en detaljerad genomgång av Overwatch.

Spelupplägg och karaktärer

Overwatch är ett lagbaserat spel där två lag om sex spelare vardera tävlar mot varandra på olika kartor och spellägen. Spelarna väljer en av de många unika hjältarna, som har olika förmågor och roller som skyttar, stridare, tank eller support. [https://en.wikipedia.org/wiki/Elo_rating_system (29 maj 2024)]Målet är att slutföra olika uppdrag som att eskorterade en lastbil eller inta en kontrollpunkt, beroende på spelläge. Lagarbete och strategisk hjältekombination är nyckeln till framgång.

Overwatch League och esport

Overwatch har blivit en stor esport med den professionella Overwatch League som startade 2018. Lagen representerar städer från hela världen, som Seoul Dynasty (26 oktober 2017) och London Spitfire. Ligan har en prispott på miljontals dollar och sänds live över hela världen.Spelarna rankas med ett Elo-baserat rankningsystem (29 maj 2024) som justeras mellan säsonger. Systemet används även i andra esporter som League of Legends.

Aimbots och fusk

Tyvärr har Overwatch, liksom många andra spel, drabbats av fuskare som använder aimbots och andra fuskprogram. 2017 arresterades (29 mars 2017) en 17-åring i Sydkorea för att ha sålt aimbots för mellan 70-100 dollar styck och tjänat över 140 000 dollar.Blizzard arbetar aktivt mot fusk genom att bannlysa konton och stämma tillverkare av fuskprogram.